Föreläsning nr 2: När kvällen-innan-ragget vägrar att gå hem dagen efter

Det här blogginlägget är främst dedikerat till Daniel, men även till er andra som är i behov av tips på hur man gör sig av med någon dagen efter.

Om man nu mot förmodan inte har lyssnat på mitt tips om att alltid köra bortamatcher så kommer här några tips på hur man gör sig av med människans om följde med hem.
En varning ska också sändas ut innan ni börjar läsa. Det är alltså inte fälttestat än utan är bara teorier om vad man kan göra.

Ibland vill man bara skrika rätt ut när man inte vet vad man ska göra
när kvällen-innan-ragget vägrar att gå hem dagen efter

Jag tar mig friheten och kallar det här §7.2 (§7.1 är ju att gå hem i från en bortamatch):

  • §7.2.1
    Bjud på frukost (efter det är gjort finns det inte direkt någon anledning för personen att stanna, man har kommit upp ur sängen och sitter förmodligen påklädd)

  • §7.2.2
    "Jag har hur mycket som helst jag måste göra idag, så jag tänkte ta en dusch och sen börja min dag.." (säg nu inte att du ska göra något på stan eller så han/hon kan ju nämligen få för sig att ni kan ta sällskap och det kan ju bli lite jobbigt i längden)

  • §7.2.3
    Börja göra sysslor hemma. Börja städa lägenheten, tvätta, plugga eller något annat (till sist kommer han/hon vara så uttråkad så de går självmant)
  • §7.2.4
    "Min pappa/mamma kommer snart" (en tjej bör säga pappa, det borde få honom ut ur lägenheten ganska fort)
  • §7.2.5.1
    "Min flickvän/pojkvän kommer hem snart" (detta fungerar ju enbart om man inte vill träffa den här personen igen men får garanterat iväg någon ganska fort)

Variant 7.2.6 kräver dock lite framförhållning. Och du bör vara ganska säker på att du inte vill träffa den här personen igen:

  • §7.2.6.1
    Ha ett par-tre ramar med en tjej/kille på i olika situationer och placerar ut dem ganska diskret i lägenheten, (extra bonus är även om man har personen som screensaver). Bilderna ska helst vara några år gamla så att personen ser lite yngre ut än dig själv) Dessa ska inte synas på natten när det är mörkt men på dagen. En bild kan ligga nedfälld på nattduksbordet eller så skymd bakom en bok eller så. På så vis kan du ställa fram den på morgonen då hon/han inte märker. När hon/han frågar vem det är svarar du lite obekvämt "min flickvän/pojkvän" Det borde få honom/henne ut genom dörren, om det inte biter kan du även lägga till "..och han/hon kommer hem snart"

Om du nu kommer på att det var en ganska bra tjej/kille så har jag nu klurat ut några knep till hur du räddar situationen:

  • §7.2.6.2
    Gömmer alla kort på morgonen eller på natten när ni kommer hem.
  • §7.2.6.3
    "Jag lånar en kompis lägenhet, det är hans tjej/hennes kille" (kan dock bli lite jobbigt sen om man börjar dejta..)

  • §7.2.6.4
    "Det är min syster/bror" eller något liknande (eftersom personen på bilderna ser lite yngre ut så kommer det av en tjej anses som något gulligt och en kille kommer förmodligen inte ens bry sig)
Men det som jag tror är effektivast är:
  • §7.2.7
    "Jag vill att du ska gå nu" (är som sagt kanske det bästa alternativet, men det krävs en ganska stark/svinig person för detta)


Jag är hemskt ledsen om det blev lite luddigt, Malin K slutade idag på jobbet och bjöd på 4kg godis, jag åt ungefär ett av dem och är inne i någon slags sockerkoma nu och vet knappt vad jag skriver om.
Imorgon blir det till att plugga, har fyra hela kapitel att läsa in. Ska även försöka hitta en tvättid så man har lite rena kläder. Och JA! på kvällen blir det sushi med Johanna, Kristina, Martina och kanske fler?

"Jag stod där, darrande av rädsla.
Och jag kände hur ett högljutt,
ändlöst skri genomträngde naturen.
"
-Edvard Munch

Hallå?

Igår var vi som sagt först hemma hos Lois och firade hennes födelsedag och sedan gick vi ut på Platina.

Jag hade en rolig kväll men vart var alla snygga killar? Eller vart är alla snygga killar i den här stan? Är det jag som sätter ribban för högt som kräver en lång vältränad brunett med lockar och ett fint leende? Eller gömmer sig dom männen bara?


Det verkade hur som helst som om alla fick hångla eller ligga igår, förutom jag.


Partyredo


Ett fantastiskt par, jag igen och lite soffmingel


Sång för lilla födelsedagsbarnet


Sanning eller konsekvens?


Jag & finaste Martina


Mingel på platina


Gott & Blandat

Äntligen är mina kartonger borta ur lägenheten. Jag fick nog och bad min kusin om bärhjälp. Så nu har jag en stor yta som kan brukas som dansgolv eller något annat.

Nu ser man att tapeten är vit

Igår var jag även och fikade med Ida som ska bli polis. Men för att bli det måste hon flytta till Umeå och plugga och lämna livet i Uppsala bakom sig för några år. Ska försöka hitta en helg när jag kan komma upp och hälsa på i norr. Efter fikat sprang jag runt på stan och shoppade, igen. Men efter att ha blivit kvitt med alla kartonger tyckte jag att jag förtjänade det. Den här veckan har jag shoppat så mycket att jag fyllt kvoten för resten av hösten. Och precis när jag tror att jag har allt man kan önska sig upptäcker jag nya saker som behövs. Men det får bli ett senare problem. Man kan ju önska sig saker när man fyller år också. I november. Efter några timmar gick jag och födelsedagsfikade med Johannes i efterskott. Ska hitta på en bra present så småningom..

Jag tror regeln är max 3 plagg, jag hade 11

Kan gamla ex (ja inte Johannes då) bara sluta höra av sig. Varför bläddra tillbaka i historien, funkade det inte då så kommer det inte funka nu. Nej fy. Sånt gillar vi inte!



Ikväll ska vi fira Lois som har blivit ett år äldre. Hipp hipp hurra! Och kvällen kommer förmodligen sluta i utgång som vanligt, vart vet jag inte men skulle gissa på Platina eller Flustret.

It's awkward

Twilight

Eftersom att nästan alla jag känner säger att böckerna och filmen är så otroligt bra bestämde jag mig för att ge filmen ett försök. Och innan du fortsätter att läsa vill jag att du tar dig tid till att lyssna på en av låtarna från filmen, här är pianoversionen.

Twilight handlar alltså om en klassisk kärlekshistoria, den omöjliga kärleken. Kärleken mellan Edward & Isabella är i klass med Romeo & Julia, men med en modernare touch kryddat med lite fantasy.

Kristen Stewart & Robert Pattinson

Nu såhär när jag precis har stängt av känner jag en mycket lustig känsla i bröstet. Det går inte riktigt att beskriva men tänk er ett lugn men samtidigt är jag lite exalterad och känner att lugnet vill ut. Nej, jag är inte kär i Robert Pattinson, inte ett dugg faktiskt, utan det är deras kärlek och starka åtrå som jag så gärna vill ha och uppleva.

Existerar ens en sådan stark passion? Eller är det bara i böcker och på film?
Är det bara Stephenie Meyer och Catherine Hardwicke som kan skriva och regissera riktigt bra. Så bra att de kan förvandla en känsla till ord och bild? 
Men jag tycker att för att man ska kunna beskriva en sinnesstämning, så måste man ha upplevt den. För hur kan man annars så detaljerat beskriva det som känns?
Sådan här djup passion plockar man nog inte bara från luften.


Och upp i allt det här känner jag mig lite deppig, tänk om det inte existerar?

Student på SU

Igår var jag för första gången på Stockholms universitet som student.

Klockan 10 över två skulle tåget gå. Kvart över ett stod jag som en idiot och stirrade på högen med kläder och kunde inte lista ut vad jag skulle ha på mig. Det slutade med ett brunt linne, ljusa jeans och dom nya bruna stövlarna. Det kändes bra och funkade även när jag var på plats. Det hade ju kunnat blivit så att när man kommer dit och ser vad dom andra har på sig så vill man inte ta av sig jackan. Men det slapp jag.

Antar att jag nu mer kan kalla mig för pendlare.

Tågresan gick bra men väl i Stockholm började det att krångla lite. Det var lätt att hitta till tunnelbanan eftersom att det är samma linje jag har åkt tusentals gånger till pappa. Men det var flera tåg som var inställda och sen fungerade inte dörrarna som de skulle. Men! Rutinerad som man är så var jag ute i god tid, jag hade nämligen räknat med att det skulle kunna ta en halvtimme att springa runt på campus och leta efter rätt föreläsningssal. Och om jag hade rätt..

Framme vid universitetet ser jag att hälften av alla ränner omkring förvirrade och försöker lista ut åt vilket hålla man går. Jag känner mig smart som går fram till översiktskartan men upptäcker ganska snart att det inte är helt lätt att lista ut vart fasiken man är.  Efter tre minuters stirrande i duggregn och snålblåst tänker jag fuck it och börjar vandra. Någonstans kommer man ju tänkte jag, och det gjorde jag efter en stunds promenad. Tre stora bokstäver "DEF" står ovanför en ingång och jag antar att det måste vara där eftersom att hörsalen hette E10. Och så rätt jag hade. Jag var där 20 min tidigt och slapp där med skammen över att komma instövlandes sist.


I nästan en timme pratade kursansvarig och studierektorn om vad den första delkursen handlade om. I den resterande pratade dom om hur allvarligt det var med plagiat och vad man inte fick göra. Mycket simpla grejer för de flesta, men antar att dom måste ta upp sånt för att det alltid finns folk som inte fattar att man inte får spela in föreläsningar, lämna in uppgifter sent eller kopiera texter och använda dem som sina egna.

Dom uppmanade oss även till att bilda studiegrupper första dagen. Men vad tror dom? Jag tänker inte gå fram till någon random tjej och fråga om vi ska plugga tillsammans för resten av terminen, man vill ju reka lite och handplocka dom som verkar smarta. Min grupp ska vara toppad!


Men hur som helst verkar kursen ganska bra och jag har redan börjat att läsa kurslitteraturen i smyg.
Hade sen en lugn kväll med sushi och "I love you man" i sällskap av min kusin som är på en snabb visit från norr.


P.S Martina har Chesterfrälst mig! En osignad kille som gör bra musik och är het som fasiken. För att lyssna på hans musik klicka här.



Det är ett faktum

Vi började kvällen på Marinas balkong med bubbel, rosé och jordgubbar.

Sen fortaste vi inte helt ovanligt ut på bryggan. När vi såg en lång kö ringla längs med S:t Larsgatan fattade vi att studenterna var tillbaka för att stanna (i alla fall för en termin). Uppfriskande med lite nya människor (läs män) tänkte vi, men när vi kommer in inser vi att majoriteten av alla är 19-20 år. Ingen större hit med andra ord.
..Men vi gav inte riktigt upp spanandet i alla fall. Jag envisades med att leta efter ett yvigt hår, och hittade ett med årgång 85, men nej, rökare går bort.

It don't matter if you're black or white

Trots vissa nederlag var kvällen var inte fy skam! Förutom att dansa järnet lyckades vi fastställa att Martina gillar rakade killar (huvudmässigt) och att jag (med lite hjälp av en kille) har en snygg rumpa.

Fuck it, I faked it

Löning

Har haft en mycket bra dag idag.
Började den fint med Lunch klockan tolv med Johanna, Martina & Lois. Där blev vi sittandes i nästan tre timmar, även lillebror Ollas (nu mera lokalkändis) kom och hälsade på med vän.

Martina och Johanna på Cappuccinos uteservering.

Efter det gick jag och Martina ned mot stan, hon skulle möta upp Erika och jag skulle köpa lite nödvändiga "skolstarts" prylar. Jag köpte mina block och mina pennor men kom av någon konstig anledning hem med fler saker:
  • De senaste Vouge och Elle,
  • Clinique rengöringskräm och hudkräm,
  • Hårfärg
  • Och ett par nya stövlar!
Och för att försvara det sista så är jag verkligen i behov av ett par stövlar utan klack till hösten/vintern, så det här var inte ett onödigt köp utan en livsviktig investering!

De livsviktiga stövlarna

Ikväll blir det bryggan, man får ju passa på att njuta av att kunna vara ute i värmen nu när slutet av sommaren närmar sig.


Right back where we started from

Fjärilar i magen ♥

Åh. Jag kan knappt tro att det är sant. En ny uppsättning av kvarteret skatan ska visas på Rival och jag ska dit med underbara Martina som man alltid kan lita på som ett bra sällskap. Vi ska hitta ett datum och ni andra välkomna att haka om ni vill :)
Jag skrattar redan högt åt det som går att läsas om den på kvarteretskatan.se, det tycks ju bli en hysteriskt rolig uppsättning ♥ :

"I den nya föreställningen ryktas det om att parmiddagarna kommer att bli ännu värre, att Ulf och Kristina går i parterapi, att Magnus och Frida kommer att släppa loss och att Jenny letar febrilt efter den rätte. Det har hörts både sång och musik från kvarteret. Det ska även ha förekommit dans, svensexor, möhippor och groll om äktenskapsförord.."

Skatan gänget

Det ska även bli spännande att se vad Emma Bucht kan hitta på med för spännande då det hon tidigare har regisserat fått lite blandad kritik. En sak som är säker är i alla fall att David Batra, Johan Glans, Rachel Mohlin och Vanna Rosenberg kommer vara lika roliga som dom alltid är. Det är tråkigt att Anna Blomberg inte längre är med men att hon ska ersättas med Josephine Bornebusch gör det knappast till någon större förlust då Jossan är hysteriskt rolig, vi alla minns ju hennes roll som Linn i playa del sol.

Linn & Steffen i Playa del Sol ♥


Och när min kväll knappt kan bli bättre upptäcker jag att det håller på att spelas in en andra omgång av Playa del Sol! ♥ Så fantastiskt underbart!

Innerlig tillgivenhet

Föreläsning nr 1: Hur man raggar

Igår var Jag, Martina & Lois på bio och såg "Sommaren med Göran", den var helt okej men förmodligen ingen film jag kommer att se om.
En popcornbunke senare satt vi hemma hos Lois och drack rödvin. Efter en flaska rödvin satt vi och drack shots. Efter shotsen bestämde vi oss för att gå till flustret.

Ja varför till flustret? Därför att det är den enda stället vi inte har provat lyckan på;
På Bj är målgruppen något ung och på Saluhallen är skaran, ja vad ska man säga, inte rätt.
Så vi gick till Flustret.

Martina & Lois spanar in killar
  • §1
    Det första man bör göra är att gå till baren och fixa något att dricka, efter det ska man ta en vända inne på stället för att slutligen hitta en läglig plats att stå eller sitta på där man ser så många som möjligt vandra förbi. Och där blir man sittandes i en timme eller så spanandes efter möjliga offer.

  • §2
    När man börjar upptäcka att man har sätt samma människor gå förbi flera gånger och när DJ:en börjar spela någon skön låt är det dags att röra lite på sig. Lämpligen på dansgolvet. Men nu är inte spanandet över för det. Nu kommer du förhoppningsvis se någon av de du har spanat in röra sig hyfsat snyggt på dansgolvet.

  • §3
    Nu börjar det evigt långa flirtandes. Eftersom att du fortfarande inte vet om han tycker att du är snygg (oddsen är dock ganska låga för det när man går på flustret, men man kan ju aldrig vara helt säker) så bör du nu ägna 1-2 timmar åt att ge ögonkontakt och le mot offret, så visar det sig om du får någon respons eller ej. 
    Obsevera att du inte får vara för hetsig när det kommer till den här punkten. Vad skulle han tro om du stirrade i längre än 3 sekunder åt gången?!

  • §4.1
    Om inte punkt 3 bet på killen bör du genast börja om på punkt 2 med ett nytt offer alternativt ger du upp och har roligt själv eller går hem.

  • §4.2
    Om du märker att han flirtar tillbaka är det nu dags att gå in. Dansa lite smidigt närmare tills ni nästan rör vid varandra. Är han fortfarande game efter att ha sätt dig på nära håll gör han förmodligen ett närmande nu.
    OBS! Ett undantag som uppstod igår på fältstudien var att offret blev framputtad av sin wingman då han inte vågade själv. Detta händer dock inte så ofta men om det eller något liknande uppstår är det av en nära källas erfarenhet, lika bra att fly från början. För är han så blyg gällande att dansa nära, är han förmodligen lika blyg när det kommer till snacket (och säkert annat med..)

  • §5
    Efter att ni nu har dansat nära ett tag är det dags för snacket. Föreslå att ni ska gå ut för lite frisk luft, köpa något att dricka i baren eller något annat lägligt så att du får en chans att göra en snabb bedömning av vem han är.
    För att inte skruva upp någons förväntningar så måste jag varna och säga att det ungefär är 99% chans att han inte är allt det du önskade.

  • §6.1
    Är han mer än 80% bra så är det bara att köra, om du är lite blyg kanske bara hångla lite eller om du är lite mer sugen kanske leva upp till punktens nummer.

  • §6.2
    Är han under 80% är det förmodligen inte värt det och det upptäcker du ganska fort. Lite beroende på vad klockan är får du glatt börja om med punkt två och ett nytt offer eller så ger du upp för ikväll och har roligt med dina tjejkompisar.
    Det finns faktiskt ett tredje alternativ till den här punkten, du kan välja att gå hem med honom i alla fall, men det är inget som rekommenderas och en liten varning måste tilläggas, då du förmodligen kommer att ha ångest dagen efter när du letar efter dina underkläder i panik i en lägenhet någonstans i svartbäcken eller salabacke.
På återseende

Felt like I couldn't breathe

Jag börjar få ordentlig panik nu över att skolan börjar nästa vecka och mitt studentkort har inte trillat ned i brevlådan än, saker löser sig utan tvivel alltid i slutändan men jag gillar när allt är ordnat redan i förtid.
Känner dock att det är mitt eget fel då jag inte tar tag i saker på allvar från början, utan väntar ut allt in i det sista.

Sen måste jag ta tag i inköp av sånt som kan vara bra att ha när man går i skolan:
  • Kläder (Nya kläder är inköpta. Men man kan ju aldrig få för mycket kläder så det är inget jag stryker ifrån "att göra-listan")
  • Block
  • Pennor
  • Färgpennor
  • SL-kort
  • SJ-pendlarkort
  • Ny väska kanske?
  • Bärbart internet?
  • Kurslitteratur för delkurs 1:
    • Camera Lucida: Reflections on photography.
    • The Culture of Fashion: A New History of Fashionable Dress.
    • The Fashioned Body: Fashion, Dress and Modern Social Theory
    • Modeologi: En introduktion till modevetenskap.
    • Costume and Fashion: A Concise History
    • Adorned in Dreams: Fashion and Modernity
Om någon äger någon av dessa böcker vorde det fantastiskt om man fick låna dem?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Igår var vi hos Patrik och hängde; spelade GH och lite annat mos:
Bandet

Lois - Det är en ny grej, man droppar smält plast på pat. och ser vad som händer. Det har inte kommit till spec.med än kanske?

See you again

Tisdag på Bryggis.

Igår var vi på bryggan. Först var jag, Inez och Martina hemma hos Martina och åt paj, drack bubbel och snackade skit.
Några timmar senare när det hade slutat regna gick vi ner till bryggan och mötte Patrik och Daniel där. Det var galet mycket folk och efter en ordentlig reka kunde vi alla konstatera att majoriteten av dom som var där var snälla och trevliga. Vi höll oss där efter i samlad trupp
.

Patrik & Inez

En sak som var tråkig var att musiken var dålig. Jag kände igen ungefär var femte låt, och många av de man inte kände igen gick långsamma och var svåra att dansa till. Jag tycker i alla fall att jag och Patrik skötte det snyggt, vi hämtade
inspiration av våra medmänniskor och hade inte bara roligt utan vi lärde oss några nya moves!

Daniel, Jag & Martina

Även fast det inte hände mig så vill jag endå skriva om en sjuk grupp av människor som förföljde Martina och Patrik. Jag och Daniel försvann temporärt någonstans och Martina och Patrik blev kvar själva på dansgolvet. Då ansluter en grupp på tre tjejer som ger dem vågen och säger "hångla, hångla, hångla" och klappar händerna där emellan som en fotbollsklack. Jag fick sms av Martina "Anna jag är i baren och är rädd". Jag kom såklart till hennes räddning och skrämde bort tjejerna.

Kvart i två bestämmer vi oss för att gå och käka, det skulle vi inte ha gjort. Halvvägs in på sin falafel med bröd skriker Martina till. Jag tänker genast "åh vad äckligt ett hårstrå" men nej, det var en Myra! En platt ganska skor myra ligger in mosad i brödet. Vet inte varför men jag tycker det här är hysteriskt roligt!

På väg ut ur Rosa Pantern ser vi en tjej bli påhoppad av en kille och det säger dunk mycket ljudligt när hon slår i huvudet i marken och jag säger "fan det där gick inte bra". Tjejen reser sig upp och jag hinner tänka "åh nej" när jag ser att hon tuppar av. Det står ungefär 20 pers runt om kring henne och vi går också fram. Plikttrogna som vi är. Inser ganska snabbt att hon är RLS 3b delvis pga. falltraumat men hon är säkerligen också ganska alkoholpåverkad. Inget blod bara en massa människor så jag backar. Martina ringer sos och Patrik sitter och smältstimulerar och pratar med henne.
Men gud vad människor kan vara nyfikna och sen dumma i huvudet på det! Om du inte vet, var bara tyst.


Ny dag, Nya tag. Mos, Mos, Mos.

Even when I think I've had enough..

När jag äntligen är ledig så börjar jag bli sjuk. När jag skulle gå och lägga mig i natt kände jag att jag hade ont i kroppen och hade en allmän sjukdomskänsla. Sen på den började jag frysa, "nej inte feber" tänkte jag. Men jo. Så var det ju.
Det var inte speciellt bättre i morse, jag vaknade och tänkte "magnecyl" men kom ganska snabbt på att det är totalslut. Fördelen som junkie är man alltid kan vara ganska säker på att man kan hitta något någonstans om man letar tillräckligt noga. Jag hittade en ipren i ytterfacket på Fred Perry väskan. Yey!
Mår tyvärr fortfarande dåligt men har inte riktigt tid med sånt nu. Måste städa här hemma, sen ska jag ju ner på stan och hitta lite kläder. Och så ska jag försöka minnas att gå förbi apoteket.
Ikväll blir det bryggan om jag mår bättre. Vilket jag måste göra.

Magnecyl på max, det var tider det.


And I really wish that I didn't feel this way

Kräftstjärtar och Sommarsjukan.

Nu har jag varit så där kass på att uppdatera bloggen igen. Men jag har varit på jobbet 24/7 de senaste dagarna. Förutom i lördagskväll, då var jag under några timmar hemma hos Johanna på kräftskiva!

Okej, det har alltså varit kaos på jobbet, det är fortfarande under sista semesterperioden och 10 pers går och blir sjuka. På det är det ungefär 25 personer som är friska och kan jobba. Det krävs 21 personal/dygnet på ava. Detta har lett till att vi har varit tvungna att gå in på övertid, bytt pass och jobbat dubbelpass. Våran gruppchef har även varit in och tagit några pass. På det har vi fått in någon enstaka timmis. Alla är totalutbrända och på det har det varit fullt upp på jobbet. Men nu, är jag äntligen ledig i fyra dagar (hoppas jag, risken finns ju att jag blir inringd)
I lördags fick vi en sjuklucka till natten. Jag satt i tre timmar och ringde efter personal och nästan ingen svarade. Det slutade med att Malin fick jobbar dag och sen natt. J-vligt osolidariskt att inte svara i telefonen när alla vet hur jävligt det är. Det är väll bara att säga nej om du verkligen inte kan?!

Efter jag hade jobbat lördagen på övertid var det kräftskiva, det blev inte helt oväntat ett fylleslag. Tror att det räcker och skriva så mycket (eller snarare lite) och sen visa lite bilder.


Kräftstjärtarna


Skål, många snappsvisor blev det.


Fler kräftstjärtar


Niklas passade på att sjunga en sång för oss. Här är ett litet smakprov


20 snapsar senare..


Aj, aj, bänken gick sönder..



..Men Anna fixar, den såg i alla fall levande ut..


När regnet började vräka ner gick vi in till Johanna.

≈ ≈ ≈ ≈ ≈

Och, senaste nytt för alla er (läs Mamma) som hatar mina kartonger, jag har äntligen hittat en hylla jag tror att jag vill ha. Nu behöver jag bara några tusen och sen är det fixat.
Vad tycker ni? Borde jag åka och kolla på den innan jag köper den? Ta en titt och ge mig era synpunkter: Lilla hyllan



Miljöombyte.

Fick gå ner och arbeta på MITA idag. Det är avdelningen under oss, och en helt annan värld..

  • Så lugnt och stillsamt det var där nere. Där kändes det som man fick betalt för vad man gjorde. Jag han göra alla mina arbetsuppgifter på den tiden som jag hade på mig, utan att stressa. Jag var tom klar i förväg.
  • Det var även så tyst och lugnt. Inga ständigt ringande telefoner även fast dom inte ens har någon sekreterare, men gruppchefen skötte all telefonkoppling smidigt. Uppe hos oss ringer det konstant! Det finns inte heller någon centralövervakning som står och larmar för att patienterna inte fattar att man ska ha alla saker på sig hela tiden
  • Och vilken trevlig personal, bra stämning. Inga sura miner där inte. Och bra ledning tycks dom ha också, gruppchefen gick runt och planerade allas luncher! Snacka om att engagera sig i sin personals välmående, John (gruppchefen) frågade även hur det kändes och om det var något så var det bara att fråga, för han fanns tillgänglig ute på golvet konstant och kunde hjälpa till med allt ifrån att dra upp patienter i sängen till att ta ett blodtryck.
  • Det var lätt att hitta i alla skåp. Lätta enkla system, så som det var på AVA en gång i tiden. Men nu ligger allt helt plötsligt på olika ställen av någon oförklarlig anledning, eller har jag missat informationen?

Jag måste säga att jag kände mig mycket nöjd över dagen. Jag gick hem utan huvudvärk och piggare än vad jag brukar vara. Skönt att komma till en ny miljö, kan inte längta mer efter att få börja skolan igen!

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Sen så var det ju äntligen dags för det jag har längtat efter SUSHI. Gud så härligt att äntligen få smälla i sig av sushibuffén, som jag längtade i två veckor! Mycket trevligt sällskap också med Inez, Malin & Catrin.

Catrin & Malin äter rätt med pinnar, Inez tycker dock det är lite knepigt och äter med händerna istället.


Dagens bonus: Träffade Maria Bergström idag. Åh vad jag saknar den kvinnan!


Och tack Lindah för ditt svar på föregående inlägg :D, det var mycket som jag kunde ta åt mig av. Jag ska gå på introduktionen till kursen men skiter i välkommsdagen för nya studenter.

På återseende puss, puss och kram.

Uppladdning inför skolan.

Idag hade jag tänkt att jag skulle betala lite räkningar, städa och ordna med CSN.

Nu klockan halv sex har jag varken städat eller betalat räkningar. Utan bara tänkt på skolan/framtiden och bråkat med CSN. För fy fan vilket jobb det är att räkna ut hur mycket man tror att man kommer att tjäna och hur mycket det kommer kosta att resa. Dessutom vill dom inte ha beloppet per månad. Utan per termin, men maxgränsen står per vecka och givetvis anges alla priser på TIM i månadspris. Så det blev ett jäkla omräknande. Mycket mycket jobb och nu är det äntligen klart.


Jag trodde jag skulle gå sönder en kort stund.


Har efter den här dagen kommit fram till att jag inte ska läsa ekonomi som relevantämne till Modevetenskap. Även om det kanske skulle vara praktiskt för framtida jobb. Men jag har ju nästa gått sönder idag och att göra det här i ett helt liv. Nej tack! Istället har jag funderat lite på att läsa journalistik. Jag tycker om att skriva och det kan nog vara bra att ha med sig i framtiden, ja vi får se. Kommer iaf inte att läsa det förens till våren eller alternativt nästa höst. Det beror lite på vad jag känner för och vad som händer då, för vem vet hur allt ser ut om ett år, speciellt nu i det här läget?

Det är så mycket jag inte vet. Jag har ingen erfarenhet att plugga på universitetet alls och det är så mycket nytt. Är otroligt tacksam som har Daniel som delvis guidar mig i universitetsångesten, men trotts det är allt svårgreppat.
Kurslitteraturen är ju en djungel i sig det tar ju flera timmar att leta upp de billigaste böckerna och kompenietexterna/referenslitteraturen hoppas jag verkligen att man får där eller åtminstone att det går att komma åt dem på universitetet eftersom att det knappt går att hitta på internet.
Och sen tycker dom att man ska gå på en introduktionsdag? Men är det något som är värt att gå på? Det känns mest bara som flum, eller? Vad säger ni som vet? Upplys mig.


Sen måste jag nödshoppa lite, delvis inför på lördag då det är kräftskiva hos Johanna.
Och delvis inför skolan startar. Jag har knappt något att ha på mig och det känns ju som om det är ganska relevant att ha "ok-kläder" på sig med tanke på det jag pluggar. Får reashoppa på internet nu ikväll och gå en reka på stan imorgon efter jobbet och innan jag äntligen ska äta sushi med Inez och Catrin.

Enlighten me!

Uppsala Reggaefestival 2009

Jag missade torsdagen och Svenska Akademien delvis på grund av att jag var på Timbuks spelning, delvis av andra skäl.

Det var hur som helst ganska uppenbart att jag var sliten på fredagen. Efter att ha arbetat natt i flera veckor är jag vaken ganska långt in på nätterna och vaknar vanligen vid 12. Men i fredags vaknade jag klockan fem, ja alltså 1700. Tror aldrig att jag har sovit så länge och gott i hela mitt liv.
Insåg ganska fort att jag aldrig kommer hinna i tid till Junior Kelly och väljer istället att avvakta för att åka ner någon gång vid sju. Måste säga att det kändes mycket konstigt att börja dricka så tidigt efter att man har vaknat, men har ju gjort det förut när jag har gått av natt.

Fredagens högpunkter var helt klart Don Carlos och Ky-Mani Marley, alternativt det billiga vinet:

Mycket vin för 50:- = fem toasters.

Festivalstämningen var på topp!

Shit, liten tjej.


Mer bus och festivalmys.

Anna om en tom plastmugg: Vart ska jag lägga den här
Johannes: Släng den på marken bara
Anna: Jag som trodde du var miljöpartist
Johannes: Idag är jag festivalist


Föregående konversation dokumenterades givetvis.


Jag fylleköpte en hatt. Bra tänkt.


Johannes & Josefin händer med Afasi & Organismen


Dag nummer två bjöd på lika mycket äventyr med fantastiska uppträdanden med T.O.K och Alpha Blondy:

Jag laddade upp hemma och flätade håret.

Lika bra stämning sista dagen med!

"Borttappat": En sko, två tröjor och en öl.


I övrigt kan jag nu meddela att jag har jobbat min sista natt på AVA och dessutom sett Harry Potter 6 för andra gången. Riktig geekvarning på det sistnämnda. :) Och ja! har börjar äta kolhydrater igen, men får lite ångest varje gång, kanske skulle lägga ner det där för gott.

From zero to hero!

Timbuktu!

Nu har jag suttit i flera timmar och ordnat med förra veckans bilder och videos. Det var mycket skit att ta bort kan jag tala om. Det blir ju aldrig lika bra på video som det var där och då.


Lite bilder från torsdagen och Timbuktus spelning med förfest hos mig och efterdricka på Katalin:

Kristina, Martina och Björn kommer över för att dricka lite bubbel en torsdag


Kristinas pojkvän existerar!!


Snart dags för Timbuk!


Timbuktu och Damn!


Självklart hamnade jag bakom ett afro, men jag var glad i alla fall.


Somrigt utomhushäng på Katalin

Och tillsist, en liten video från i torsdags; Timbuktu - The Botten Is Nådd.


URF bilderna kommer senare, måste cykla iväg till jobbet nu.
Kärlek!

Vart tog ledigheten vägen?

Det har varit lite segt på uppdateringsfronten, men det har varit fullspäckat hela veckan.

I torsdags var vi på Timbuktus gratisspelning här i Uppsala. Mycket trevligt!
På fredagen och lördagen var jag på URF vilket alltid är galet roligt. Skön stämning och bra musik.
Men det kommer mer om det här sen i någon slags bildserie. Har tagit galet mycket kort och måste rensa och sortera innan det läggs upp och har inte haft tid i dag och kommer förmodligen inte ha det de närmaste dagarna heller. Men jag ska göra så gott jag kan.


Snart är jag färdig med Atkins. Kommer nog fortsätta att äta kolhydratsnål mat, men göra undantag ibland. Enligt dieten får man ju öka på med några gram kolhydrater efter vecka två. Det är skönt att det har fungerat så bra och jag har hittat många nya roliga recept, idag
På torsdag ska jag äta SUSHI! Har längtat efter det och pizza (av någon konstig anledning) nu i flera dagar men snart så :)


XO

Dåligt Anna

Dåligt av mig att inte uppdatera bloggen ordentligt men orkade verkligen inte igår, dessutom var det lite dåligt med tid.

I tisdags var vi alla hemma hos Peter och firade att han hade renoverat klart köket och hallen. Roligt värre att klämma in massvis med människor i ett minilitet kök.
Var tyvärr något ofokuserad och tog för få kort, men här är fem:


L.A-Kickan, Boys will be boys-klubben, Hollänskan & Jag, Skobytarklubben och Peter "Ernst" Reinholdsson.


Och ja! Atkins går bara bra, har inte orkat ställa mig på vågen på några dagar, men lovar att uppdatera när jag gör det. ;) Det enda som är galet jobbigt är att jag saknar Sushi & Pizza stört mycket. Återfall? NEJ!

Det är så galet fint väder och jag sitter inne. Måste verkligen få lite ordning på mina sömnvanor, får hädan efter sova bort nätterna och inte dagarna!
Grej nummer två jag måste öva på är självdisciplin.
SKÄRPNING NU ANNA!


p.s På Inez önskan; Jag är självständig!

Virrigt värre.

Ibland händer det att patienter snurrar till det av olika anledningar. Vissa är dementa andra blir förrvirrade på koldioxidretention och ett tredje alternativ är att de blir snurriga på nätterna efter det har fått sömntabletter och inte somnar efter det.
Och sen så finns det ju dom som på oklar anledning är helt orelevanta och obstinata..

Patienten hade under nästan en hel natt gnagt på allas nerver. Ingen vård accepterades, hjärtövervakningssladdarna slets bort 30 sekunder efter dom var dit satta, syrgasen slets av eftersom att den inte var rätt ikopplad enligt patienten. P ville även ringa till människor som sedan länge är döda och vi skulle prompt ringa polisen.

P: -Ring polisen! Ring polisen!
Per: -Varför ska vi ringa polisen?
P: -Det är bevis!!
Säger Patienten och pekar samtidigt på plåstret jag har satt på efter han precis har slitit ut sin nål.


En annan variant var att vi skulle byta flygbolag, och efter ett tag tröttnar man på att säga "men p, du är på sjukhuset nu.." och istället spelar man med och säger "jag ringer och fixar det strax". Men den här gången hjälpte inte ens det, allt p ville fortsatte p att tjata om tills p kom på något nytt.
Droppen för mig var när saker började kastas på golvet. Dyra apparater och annat. Så om ni undrar varför vårdpersonal har så låg lön, är det kanske därför.

Att höra sådant här sliter väldigt hårt på alla. Tänk er själva att någon skriker om något helt irrelevant, och lyssnar sedan inte på er när ni försöker förklara.

Ungefär kvart i sju på morgonen säger patienten:

P: -Ge mig en spruta så att jag får somna in
Annika: -Vi kan inte göra det här, tyvärr.


Jag skrattade så jag höll på att dö. Hon menade ju givetvis inte tyvärr på riktigt. Men i det här samanhanget blev det så hysteriskt roligt.

Men nu är jag ledig tills på söndag! Ska bli skönt!

Inget nytt.

Jag har inget nytt eller spännande att berätta. Absolut inget. Idag har jag nämligen sovit bort hela dagen och natten igår var inte speciellt händelserik.

Men imorgon händer det grejer. Peter ska fira att lägenheten är färdigrenoverad och har bjudit in lite folk. Det blir nog trevligt. Men innan dess så ska jag hem till Martina för att ladda lite med henne och Kristina. Skoj, skoj. Det känns som om det var länge sen jag träffade Martina, även fast det egentligen bara var lite mer än en vecka sen, ja på hennes födelsedag. Men Kristina har man ju inte sett på evigheter hon har njutit av livet i LA, fusk!

Atkins rullar på. Jag börjar tycka att det är helt okej att inte äta kolhydrater. Men det händer ju inget med vikten längre och ketonerna kan jag förtillfället inte mäta, så för tillfället känns det ganska stillastående
Vikt: -3
Ketoner: ?
Middag: Sallad med Köttfärs
Fika: Yoghurt, morötter

Lev livet och må gott.

You're on my team and my team always wins!

Har jag inte sagt det förut så säger jag det igen. Det är riktigt dumt att utmana mig på sporter och spel. Inte nog med att jag är löjligt mycket tävlingsmänniska och allmänt dryg att spela med, så vinner jag nästan alltid.

Daniel har fått för sig att av någon konstig anledning utmana mig i olika grenar, del tävling nr 1 var bowling. Han van förvisso första serien, men jag van totalen. Och det är ju det som räknas!
Inez och Nisse var också med och bowlade. Minns inte om Inez kom 2:a eller 3:a men däremot tror jag att alla minns Nisses "finska stil"

     
Daniel, Inez & Nisse bowlar

Jag leder förmodligen inte när bilden togs, annars hade jag varit gladare

Efter bowling på bowlaget går vi alla vidare och tar några glas på pub nitton.

På vägen dit hittades disketter på vägen, vissa var mer fascinerade än andra:
N: "fota älskling"
I: "Det går ju inte.. din kamera är ju bättre"
N: "Men du skriver roliga kommentarer.. SÅHÄR ska du skriva -disketter blablabla-"
D: Fan vad lat du är Nisse.

Det slutade med att alla plockade fram sina telefoner och försökte få en bra bild på disketterna. Jag han ta tre bilder innan någon av dem fick ordning på sina kameror.

Efter pub19 det är alla lite småsugna på att gå ut, och inte helt oväntat så begav vi oss till, ja just det, Saluhallen för att dansa lite.
Efter ett tag beger sig Inez och Nisse sig hemåt (viktigt är att tillägga att dom kom hem ifrån fjällvandring samma morgon!)
och då helt plötsligt är det som om Daniel inte lärde sig något av kvällens tidigare fiasko, utan han utmanar mig ytterligare men i en annan gren. Black Jack. Det var ett stort misstag. De flesta vet vilken tur jag har i spel. Och än en gång vann jag vadet och den här gången tjänade jag även lite pengar. Daniel kunde knappt tro sina ögon när jag inte förlorade en enda gång. Roligt tyckte jag, bittert tyckte han.


Anna vs. Daniel
Bowling: 1-0
Black Jack: 2-0

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Atkins, dag nr. 6
Vikt: -3
Ketoner: ?
Frukost: Kaffe
Lunch: Grönsallad men kyckling
Fyllekäk: McNuggets.
+ Alkohol.

Gårdagens lunch

XOXO

Giftaspanik & Snorungar

Innan jag börjar skriva så vill jag bara meddela alla mina vänner om att jag tycker att det är fantastiskt roligt för er alla att ni har förlovat er, ska gifta er, har barn eller ska få barn! Det är bara jag som är lite bitter, så no hard feelings. ♥

Vad är det som händer? Jag är 21 år (snart fyllda 22) och hur många som helst i min umgängeskrets går och förlovar sig eller skaffar barn! Det är ju underbart roligt, men jag är inte redo för en massa förändringar! Shit,
jag är inte ens redo för ett förhållande, hur kan alla andra vara redo för "this is it"?



Det är som sagt inte det att jag missunnar alla livet som gift. Men av det jag har hört är det inte speciellt bra. Eller? Ungefär hälften av alla äktenskap går åt pipan och de flesta av skilsmässorna sker efter 3-4 år.
Tänk er att man skiljer sig efter 4 år, man lär ju ha kämpat och försökt hålla ihop äktenskapet i minst två år. Då återstår alltså två lyckliga år. Är det värt det? Men det kan ju hända att man är ett av de resterande paren som överlever.
Bonusen för mig som står på sidan av och ser mina vänners singelliv gå upp i rök får ju iaf (förhoppningsvis) gå på bröllopet och ha roligt där.

Och barn. Jag fattar ju principen, händer det så händer det. Men att man inte skyddade sig ordentligt från första början? Visst dom barnen som jag känner som blev till så är ju dom finaste, och inget skulle vara bättre utan dem, men iaf. Föräldrarnas liv bara totalförsvann och blev till något nytt. Och jag fattar att det är något som inte kan beskrivas med att få barn, men känslan är väl den samma om 5 eller 10 år också?
Barn är ju ibland väldigt söta, och krisar det så är det ju givet att jag sitter barnvakt.


Men åh!
Jag får helt enkelt panik över paniken.


♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Atkins dag 5:
Vikt: -3
Ketoner: ?
Lunch: Kassler och grönsallad
Middag: Gurk- och morotsstavar

RSS 2.0