Superelektrikern

Superelektrikern ringde också tyckte att han skulle komma och titta på det även fast det fungerar nu.
Det kan tydligen vara farligt eller något sånt.

It's Electric

Har haft en toppen dag så här långt. Startade vid nio tiden och insåg att allt fortfarande fungerar i köket. Elektrikern visste inte vad han gjorde, men jag är glad att det funkar så att jag slipper ta hit (den dyra) superelektrikern!

Efter det åt jag lunch med mina finaste, Johanna och Martina. Vilket var mycket mysigt, känns som om det var ett tag sedan senast.

Nu är planen att jag ska plugga. Tänkte i alla fall ta mig igenom två kapitel i Cosutme & Fashion innan jag ger upp och börjar leka med något annat.

Plugghästen (haha?)


Klockan sex ska jag och Johannes sedan gå på "Flickan som lekte med elden" Första filmen var ju helt ok så jag hoppas att den här också är det.

En perfekt dag helt enkelt ;)

Men imorgon blir det blandade känslor

Elektriker

Idag var jag och åt lunch med Carro (kolla in hennes blogg här). Vi har inte träffats på flera år men det kändes lika bra. Vi båda tycks ha utvecklats i samma riktning och kommer där med fortfarande överens. Det var väldigt mysigt och måste göras om oftare. Får inte dröja flera år igen. Men nu pluggar hon här i tre år och kommer inte undan.


Caroline!


Sedan gick jag hem för att vänta på elektrikern som skulle dyka upp under eftermiddagen och det gjorde han också (!) klockan tre. Det jobbiga var bara att han inte kunde hitta något fel. Han skulle ringa någon annan kille som skulle ringa mig för att boka en tid. Det känns som om det här kan dra iväg ordentligt. Härligt. Blir till att fasta i november. Helt okej för min del men hade varit roligare att lägga pengarna på annat ;)


Plugg nu då? (..eller kanske Heroes först)

Anna om Anna

- Editor-in-chief of Vogue Magazine

Idag efter dagens föreläsning åkte jag med Lovisa och Ann-Sofie till Saga för att se "The september issue".

Filmen (eller dokumentären) handlar om 9 månader innan Vogues september nummer skall ges ut. September numret 2007 skulle och kom att bli det största någonsin. Man får se konflikter, smala modeller, kläder, material, färger, fotosessioner och ännu fler konflikter.

Filmen speglar också en ganska osympatisk och stenhårt Anna Wintour som många av er förmodligen känner igen via Meryl Streeps roll i "Djävulen bär Prada" men som jag känner via "Letter from the Editor" som kommer med varje Vogue.

Anna Wintour, en av modesystemets viktigaste personer, på Marc Jacobs vårvisning 2010

Hon tjänar varje år 2 miljoner dollar och jag antar att hon är värd det. För vad man får se i dokumentären så sliter hon ganska hårt. Många anser att Wintour är en bitch och må det så vara men hon har producerat en bra tidning i över tio år nu. Man måste vara iskall för att kunna lyckas. Hur skulle det se ut om hon tänkte på allas känslor och gjorde som alla andra sa? Tidningen skulle tappa fokus och stil. Jag diggar hennes ironiska humor men fattar inte varför hon avskyr svart så mycket. Måste erkänna att en del av mitt förtroendet för henne stannade kvar inne i salongen. Och med framgång kommer även motgång, men jag tror att ganska mycket av den kritiken hon får beror på avund och rädsla. Hon är ju trots allt den mäktigaste kvinnan (och människan) i modevärlden.


Well, tomorrow is another day

Dagen D

Ja, idag klockan 14.54 stämplade jag ut och gick över på tjänstledighet. Känns lite konstigt att inte komma tillbaka till jobbet på en regelbunden basis på ett tag. Men det är ju vad det är. Hoppas att Birgitta (och alla andra) ringer så att jag får råda att äta. Funderar på att gå ner på MITA och in på Akuten och höra om dom behöver mig. Om AVA är dåliga på att ringa så gör jag förmodligen det.

Lite vemodigt var det allt, två år är en ganska lång tid.



Rensade inte ens ut skåpet, räknar ju med att vara tillbaka snart igen

Ringde ett ganska sjukt samtal idag:

P: Hallå?!
A: Hejsan, vart har jag kommit?

P: Om du säger vem du är så säger jag vem jag är..
[..]
A: Det är nämligen såhär att det ringde en person hit som ville att jag skulle ringa dig och lämna h* nummer till dig
P: Jaha var det h*n som låg på plats *:*?
A: Öhm.. neeej. h*n låg på plats *:* och hette NN
P: Jaha.. Vad ville h*n då?
A: Ja h*n tyckte att du var trevlig och ville att du skulle höra av dig antar jag..
P: Varför då?
P:
Voffo gö ho på detta viset?!
A: Öhh.. Ja du. Kanske ta en fika eller något, jag vet faktist inte. H*n tyckte att ni fick bra kontakt.
P: Jag är strikt upptagen med mitt pluggande.
A: Okej.. Du väljer ju själv om du ringer eller inte. Vill du ha numret eller inte?
P: Jo men visst, det är lika bra.
A: Mm vad bra. Då är det 07..
P: Ja alltså, jag gillar inte att snacka om andra men h*n sa att h*n inte hade så många vänner.
A: Jaha.. Okej.. Ska du ta numret då? 07********
P: Men tack så mycket.
A: Ja det var så lite så. Lycka till nu och sköt om dig.
P: Detsamma.


Absurt eller vad? Kekko och Catarina trodde knappt sina öron.


Sedan var jag även och tränade idag, för fjärde gången den här veckan. Känner mig riktigt stolt över mig själv, har planerat in tre pass i mitt schema under kommande vecka. Det är lika bra att fortsätta och sätta in det i systemet medan jag är manisk. :D


Nästa vecka blir helt galet fullspäckad. Mer om det någon annan dag.

Och jag glömde nästan det viktigaste:
Elektriker sökes! Något har pajat i köket, fläkten, micron och kaffekokaren funkar inte. Och utan kaffe är jag olycklig så; HJÄLP!


Fuck it I faked it

Poker Night

Jag är aldrig ledig. Antingen är det skolan eller så är det jobbet.
Den här veckan har AVA varit sig likt igen, kaos och stress. Jobbigt och samtidigt ganska skönt. Sista dagen imorgon, lite vemodigt. Önska mig lycka till.

I fredags var jag först på en föreläsning sen när jag kom tillbaka till Uppsala cyklade jag ner på biblioteket och satte mig där och pluggade. Kändes väldigt moget gjort av mig, inga distraktioner. Förutom alla snyggingar. Vem visste att det hängde så mycket folk på biblioteket. Jag har bara varit dit ett fåtal gånger sedan jag slutade gymnasiet för två år sedan.

Plugg på Uppsala Stadsbibliotek

Vid sjutiden kom Inez, Johanna och Kristina över för att spela poker. Det gick sådär för mig. Kristina vann, och vi andra skyllde på nybörjartur. Håller fortfarande fast vid den teorin ;)


Pokerspelarna (vet inte varför men visst känns bilden lite julig?)

 

Klart Slut

Husmorsskolan - Bullbak

Idag var jag först i skolan för att lyssna på en föreläsning om mode om system. Väldigt intressant. Mycket skönt var det även att föreläsaren Dirk pratade om kurslitteraturen, "Modeologi" av Kawamura. Så nu förstår jag grunderna i den mycket bättre. Boken är annars ganska tunga att läsa. Jag har tagit mig igenom hälften men kunde innan dagens föreläsning inte redogöra exakt för vad den handlar om. Tack Dirk!

Får se om det blir något av det här imorgon

Sedan var jag och fikade med Accy, Gabi, Shabbi och Amanda idag också. Känns som om vi träffas allt för sällan. Idag fick jag reda på följande:
  • En har förlovat sig
  • En har köpt lägenhet
  • Två har börjat plugga
  • En är sugen på att skaffa barn
  • En har precis separerat
  • En har träffat en "ny kille"

Och vad hade jag att komma med? Inget:
"Går det bra i skolan då?"
"Öh, jo, alltså. Det är ju roligt och intressant"
"Men vad är det du pluggar egentligen?"
"Ja, alltså Modevetenskap, hmm vad ska man säga.. det är lite svårt att förklara.."


Eller:
"Har du träffat någon kille då?"
"Ehh, alltså. Njaa.."
"Har du det?!"
"Nej det är som vanligt"

Det är inte helt okej. Uppdatering oftare! (Och jag måste hitta på med något spännande)
Inga kort togs på fikat från min sida, kändes lite opeppigt när Accy satt med kameran i högsta hugg och jag kände mig ful. Vet nu hur alla ni andra känner er. Förlåt ;)
Ses snart igen tjejer, på torsdag bjuder jag på middag. Maten är dock inte riktigt planerad än, men det lutar mot soppa och ostig efterätt. Spännande va?

Snygg man är som husmor. Med mormors förkläde och allt.

Nu håller jag på att bakar bullar för fullt! Om dom blir okej tänkte jag ta med dem till jobbet imorgon. Annars får fåglarna i svandammen dem på väg till jobbet. Snällt va?!
Hade innan jobbet/den eventuella fågelmatningen tänkt att hinna plugga lite mer och träna. Det lär ju gå halv bra.


Och ett avslutande med dagens citat:
"Tänk på att om du inte svarar ja kommer jag bli kär i någon annan"

Aktiv dag!

Idag har jag fått mycket gjort. Startade dagen med ett kort träningspass på 20 minuter. Känns så himla skönt att vara frisk i knäet, fick en sådan ångest av att inte kunna träna.

Efter det lagade jag mat och tittade på två av mina favorit serier, Gossip Girl och How I Met Your Mother, den sistnämnda hade säsongspremiär och det var ett bra avsnitt vill jag lova. :)

Indiana Mosby, Marshall & Lily


Sen satte jag mig och skrev om hemuppgiften med hjälp av lite tips från peer-reviewen vi hade i skolan i går. Måste säga att det var väldigt bra att få lite feedback på sin egen text. När man själv skriver flyter allt ihop och man blir blind för felaktiga meningsuppbyggnader och stavfel (det är jag förvisso jämt).

Vid fyra tiden kom Martina hit och plockade upp mig för en promenad. Vi gick ungefär 6,2 km på 70 minuter. Det var riktigt skönt att komma ut lite och göra en paus i arbetet. Ska överväga att promenera med sällskap oftare. Nästa på tur?

Nu har jag precis skrivit klart texten, behöver bara någon som kan titta igenom den en extra gång. Men jag känner mig hyfsat nöjd och jag är positiv till att den kommer bli godkänd.

Ska nu laga mat igen och lägga mig i soffan för att titta på One Tree hill och Greek. :)


Kärlek!

Fröken hjärtlös

Har fått ganska många mail angående inlägget om "paret". Delvis många mail där folk är arga på mig och tycker att jag är elak och delvis några erkännanden från människor som inser att dom också har fördomar.

Självkart är det okej att skriva fler mail, men eftersom att inlägget jag skrev var ganska provocerande så tänkte redan nu skriva vissa saker som inte riktigt verkar ha gått fram angående inlägget:

  • Det är inte meningen att framstå som någon som inte tror att kärlek inte existerar. Vi alla vet ju att kärlek kommer från insidan.
  • Paret är fiktivt. De existerar alltså inte på riktigt. Eller förmodligen så gör dom det någonstans, men just dom här två - Bengt och Ingrid, gör det alltså inte.
  • Grunden i inlägget är fördomar och kärlek. Det är två väldigt starka ämnen som jag behöver reflektera lite över och det är förmodligen många till förutom jag som behöver göra det.

Helgen har jag alltså spenderat på jobbet, lördagen var helt överjävlig men idag var det ganska bra. Går mitt sista pass innan tjänstledigheten nästa söndag. Frågan är om man borde bjuda på något? Jag kommer ju tillbaka? :) Vi får se.

Sköt om er.

Saturday night, the big night.

Date night. Saturday night, Sa-tur-day night!

Ja det är ju förvisso fredag idag men imorgon kväll kommer jag att vara på jobbet så ingen stor kväll för mig.
Istället blir det stillsamt (fast jag ska som sagt att vara på jobbet imorgon kväll och på söndag dag), vilken känns väldigt bra. försöker ju uppnå det där med att bara dricka alkohol en gång i veckan och eftersom att det inte gick så bra förra veckan (eller var det veckan innan det?) så känns det extra bra att låta bli helt och hållet nu. Har inte heller kunnat träna något då det där j-vla knäet aldrig vill sluta göra ont, men det känns mycket bättre nu och fortsätter det såhär så kan jag nog mjukstarta lite i början av nästa vecka :)

Idag har jag suttit och rättat de andra i min grupps hemuppgifter. Kändes roligt och lärorikt att läsa igenom och komma på synpunkter på andras arbeten, jag kollade även igenom mitt eget och markerade ändringar som jag bör göra. Jag hoppas de andra också har lite feedback att komma med! Tror att det är ett mycket bra sätt att utveckla sina hemuppgifter osv. Borde man fortsätta med. Efter en dag av pluggande tog jag bussen hem till mamma för att hälsa på. Gott med lax och pressad potatis! (måste köpa mig en press) och tittade lite på Doobidoo, jag konstaterade ganska snabbt att dom sitter hemma för ofta. Eller åtminstone lyssnar på radio för ofta ;)

Lasse, en glad kille det där.


Nästa vecka ska jag vara i måndag, onsdag, fredag och på jobbet torsdag, lördag, söndag. Det betyder att jag har tisdagen helt för mig själv. Det är bara det att jag måste läsa en hel bok inför föreläsningen tills på onsdag. Lycka till Anna!


Jag älskar dig så mycket.

Idag på tunnelbanan såg jag ett par..

Killen var ungefär 185 lång, han hade en sådan vältränad kropp att man nästan såg hur musklerna ville ut ur skinnjackan. Han hade ett par Levi's 501:or på sig, och dom satt perfekt, nästan som om dom hörde hemma, på hans ben. Han hade blont hår, som var välklippt och i en lagom dos styleat med vax. Hans ansikte var näst intill perfektion, han hade manliga drag och en ganska stark käke. Och jag kan tänka mig att han luktade gott, han var den perfekta mannen.
Bredvid honom stod en tjej som var medellång, runt 165 cm. Hon var inte direkt tjock, men hon var fet. Inte överviktig men det såg ut att ha fått alldeles för mycket av det goda. Hon hade inga extraordinära kläer på sig. En vanlig blå poncho och ett par bell-bottom jeans av okänt märke. Hennes hår gick i någon mörkblond/cendré ton, var slitet, ovårdat och medellångt. Hon bar inget smink, hennes hy var inte hemsk, men den var inte speciellt fin heller. Hennes naturliga drag var dålda tack vara det extra lagret med fett och allt såg bara runt ut. Hon hade mörka ringar under ögonen. Hon var den tragiska kvinnan.
Under hela resan satt jag och funderade på vilken relation det här mycket udda paret hade till varandra, pluggade dom ihop? Var dom syskon? Kusiner kanske? Men dom kan väl i alla fall inte vara ett par, eller? Jo. Jag kunde knappt tro att det var sant när dom kysste varandra. Jag kunde inte få ihop det. Hur kan han vilja vara med henne? Hon kanske är snäll och så, men hon såg inte ens ut att vara snäll. Hon hade ett barskt ansiktsuttryck och såg ut att vara full av irritation. Är det kanske honom det är fel på? Är han helt dum i huvudet kanske? Jag kommer förmodligen aldrig få reda på vad grejen är. Och jag kommer inte heller lida av det, men jag kommer aldrig att sluta att bli lika förvånad varje gång.


Trångsynt? Ja kanske, men ärlig - för visst har du också tänkt tanken?

Nattbakis

Jag gick in och gjorde en extra natt på jobbet. Det var ganska skönt att få vara där på natten istället för på helgen för en gång skull, jag jag behövde ju verkligen den lediga dagen i söndags.

Hemuppgiften går det ju sådär med, känns som om jag har kört fast. Det känns inte alls roligt att svara på "hur jag har utvecklat mitt kritiska tänkande" för ärligt talat, det har jag inte. Men det blir till att ljuga antar jag.


Har kopplat in min brödrost nu ♥ Niiice!

Skadad

Usch och fy vad ont det gör i mitt knä. Hade planer på att träna idag men istället går jag på Tramadol och hoppas på att smärtan och svullnaden ska vara något lättare imorgon.

Kom sent till skolan idag tack vare SJ. Härligt att man betalar massvis med pengar för att inte ens få vad man har betalat för, längtar inte till första snön. "Öh är det snö på spåret i år igen?!" Oväntat, vad sägs om förebyggande arbete?
Kändes hur som helst ganska onödigt att åka till skolan, för allt vi gjorde var att titta på Cronaca di un amore (Story of a love affair), en svartvit italiensk 50-tals film som säkerligen går att hitta på en välsorterad videobutik.

Vad gör man inte för kärleken?


Har dessutom varit ganska duktig idag. Har skrivit inledningen till hemuppgiften och läst sidorna tills imorogn, det tar sig!

Imorgon ska jag först iväg till skolan sen ska jag hem och försöka sova en sväng. Efter det ska jag jobba natt, med fyra sköterskor. Spännande :p

Lilla snigel akta dig.

I fredags var vi som sagt ute och firade Björn på hans 30-års dag, jag fick hjärnsläpp och glömde att fotografera. Kom på det sent och fick nöja mig med en bild på Martina och Patrik

På någon italiensk restaurang.


Igår var vi hemma hos Patricia på inflyttningsfest, mycket trevligt. Gruppen splittrades sedan och slogs ihop med diverse annat löst folk. Träffade väldigt många av mina vänner och jag hade en toppen kväll. Trots att jag är bakfull och har ett skadat knä idag så skulle jag inte vilja göra kvällen annorlunda.


Mingel på Eddagatan 11



Värdarna


Mer mingel på samma adress


Jag fick en ny vän.


Patricia, Jag och Snigel


Alla ville hälsa på Snigel



Hångla fick han göra också



Jag lånade en kiosktoalett


På saluhallen gick bandalarmet, men sen hade vi roligt



Jag ramlade och slog mig. Har galet ont idag.


Känns konstigt att man för sex år sen hade en helt annan bild av kulturnatten. Jag blev verkligen påmind om det igår när jag cyklade genom stan, och det kryllade av fulla 16 åringar.
Jag tänkte jag skulle bjuda på ett urklipp från min dagbok 2003, känsliga läsare måste varnas då det här är högst pinsamt och lite svårt att läsa.

"Vem har min tandborste?
mej&habibti åkte ner på stan vi halv nio. :)
träffade, gabi, amanda & shabnam. (L) så gick vi lite..
..å träffade alla söta människor <3
hade inte ett PISS att dricka.. men de löste sig ju.. VÄLDIGT fort.. hihi.. för full blev jag ;)
haha.. sen så hade vi ju våran strultävling.. haha.. tror amanda vann.. haha.. med typ 9.. (din lilla hora) å ja å astrid fick 5 ivar.. åhh skabb *ångest* å shabi å gabi vet ja itne riktigt. men åhh [sista gången ja håller på med sånna fjortisfasoner]
sen så tappade vi bort varandra allihopa.. så jag blev ensam.. *hjälp* men träffade en jätte snäll kille :) (gick i trean) så ja va lite med honom.. ihhh.. :D
[...]
å astrid va borta med johannes ett tag.. som tog min tandborste.. åhh.. nörd..
sen va vi hemma kanske vid två :)"


Tänk vad skönt det är att vara äldre ibland!


Barca spelade förövrigt 0-2 mod Getafe igår, Zlatan fick göra sitt andra liga mål och en fräsch assist till Messi. Ett riktigt fint och proffsigt mål, se och njut!


Fuck you
Fuck you very, very much

It's Friday, I'm in love

Ikväll ska vi fira Björn som fyller 30! Hurra! Firandet sker genom lite mat på plock. Och en liten present ska han också få :) Det var nog dumt att skicka ut mig på presentjakt så jag är helt värdelös på det vi köpte. Men med lite hjälp av Kristina hoppas jag att det blev bra.

Björn matar mig med vin, en bra vän det där.


I helgen är det jobb igen och under de lediga timmarna ska jag hem till Patricia som har inflyttningsfest, troligen bär det av mot flustret på natten. Men det visar sig då :)


If you really want me don't make we wait too long

Pinsamt.

Jag tänker inleda det här blogginlägget genom att ge det svenska herrlandslaget i fotboll lite skit. Fy f-n vilken dålig match de spelade igår! Det var det värsta jag har varit med om på länge! Så pinsamt dåligt att man får sitta hemma i soffan och skämmas över att vara supporter till ett lag som inte kan prestera.
Tack och lov plockades Svensson ut (som av någon konstig anledning har fått spelat 100 landskamper) och Marcus Berg fick en chans att glänsa, i tjugo minuter. Och han lyckades också, redan efter tio minuter slår han ett inlägg som går på en Maltes och tre poäng är äntligen våra. Kolla in målet/det enda som var något att se under matchen här. Helt ärligt talat fattar jag inte vad Lagerbäcks problem är? Hur kan man låta spelare som inte presterar något få spela? Berg gjorde under U21-EM i somras 7 mål, förra säsongen gjorde han 15 mål på 25 matcher. Om man jämför med Elmanders 5 mål på 30 (!) matcher är det ju skandal att han inte får en ärlig chans. Det är också helt oacceptabelt att Lagerbäck efter matchen står och säger att det var en bra match. Nej bort med honom och in med något nytt, oavsett om Sverige går vidare eller ej!

Marcus gjorde det han får betalt för

Hoppas matchen på Parken blir betydligt mycket bättre än det här, annars förtjänar vi inte att åka till Sydafrika.


Igår la jag ett par timmar på skolarbetet och börjar nu äntligen komma ikapp, ska fortsätta ytterligare idag och förhoppningsvis kommer jag ligga precis där man ska vara, förutom en ogjord hemuppgift då.
Tänkte cykla ner på stan och göra lite ärenden (försöka att inte köpa kläder) och sen gå på yogan klockan sex. :) Börjar verkligen komma igång med träningen nu igen och det känns så skönt.

Tack Gud för Marcus Berg ♥

Äntligen ledig!

Idag är första dagen jag är ledig på jag vet inte hur länge som helst, förmodligen en vecka eller något sånt, men det känns som en evighet.
Men jag ska inte få slappa idag i alla fall. Idag är dagen jag kommer ikapp med plugget!

Igår efter skolan var vi på Hallwylska Museet och tittade på dräkter och lite som vi ska har till material till den första uppgiften. Får se om jag hinner med att göra den idag men annars har jag även någon ledig dag nästa vecka som jag kan fylla med mode. Jag kommer aldrig mer ha de gula skorna när jag ska gå mycket. Har skavsår på sex tår och var nära att börja gråta när jag väl fick ta av mig dem i Daniels bil.

Balklänning.


Senare gick jag ner till terrassen och träffade Martina, Kristina, Niklas, Emil och Jonas. Alex och Eken var även förbi. Mycket trevligt och ganska spontant. Borde göras oftare!
Har ett roligt filmklipp där alla verkar så upprörda av att bli filmade, men de ler i alla fall när kameran riktas mot dem. Har ett till där Niklas vägrar berätta om när han rakade Jonas i badkaret bara för att jag filmade.


Alex, Emil och Niklas

Det blev alltså ingen träning igår men idag hade jag tänkt att jag dra en repa innan jag begraver mig i skolböckerna.


I'll be seeing you!

Systerligt.

Idag var jag i Stockholm igen på en föreläsning om "fashion and museums" med professor John Potvin, en riktigt bra föreläsare. Han har en öppenföreläsning "advertising the modern male body" den 5/10 16-17. Kan verkligen rekommendera er att gå dit och lyssna, cuz i will!
Jag ligger fortfarande stört långt efter med läsningen och kan inte riktigt fatta hur jag ska hinna med allt. Är ledig på onsdag och har inga planer för den dagen. Tror jag ska lämna det så och endast ägna mig åt att plugga. Och sen kolla på matchen såklart. :)

Var också och hämtade ut min fcuk tröja :) Undrar dock när mina träningskläder hade tänkt att dyka upp. Skulle behöva dem men får stå ut med de gamla i några dagar till.

Det är lite svårt att inte älska French Connection ♥

Sedan mötte jag upp min syster Ida vi köpte hårfärg och lite gott. Inte helt oväntat färgade vi hennes hår (brunt igen) och sen kollade vi på "The Hangover". Extremt rolig film, mina förväntningar var höga och filmen levde verkligen upp till dem.

Och ja, Bradley Cooper; Hot!

Ja det var allt tiden räckte till idag med idag, ska lägga mig i sängen och läsa lite om Dräkthistoria inför imorgon! Och då är det en ny fulladdad dag med nya äventyr bland annat på Hallwylska Museet. Får se hur det går med gruppen.

Och tillsist några visdomsord av Lily Allen från hennes "Knock 'em out":

"No not in a million years, you're nasty
please leave me alone."

Dags att ändra vanor!

Har äntligen börjat tagit tag i min träning igen. Efter att ha legat på latsidan hela sommaren har jag inte bara lagt på mig några extra kilon utan även laddat upp en rejäl ångest och ett dåligt samvete.


Ska nu försöka ändra på några små detaljer i mitt liv:


1. Endast dricka alkohol en gång i veckan
2. Äta mindre portioner. Åt 15 bitar sushi idag och det är bättre att minska på det nu än senare när det är försent.
3. Träna 2-3 ggr/veckan
4. Bort med socker och sånt skit (typ dra ner lite på kolhydraterna igen)
5. Bli smaaaal igen, men den här gången vältränad också!

Har nu även beställt en yogamatta så jag kan ligga skönt under träningarna hemma. Och dom mattorna på gymmet är dessutom ganska äckliga. Gissar på att dom inte tvättas allt för ofta..!


På tisdag tänkte jag gå Coren 16.50 eller Boxen 17.30 (på friskhuset) och dessutom spendera ungefär en 20-30 min på gymmet. På torsdag blir det Yogan 18.00 och mer gym.
Eventuellt så slopar jag passen båda dagarna och bara nöjer mig med gymmet. :)
Någon som ska haka? Johanna?

Peace, Love & Understanding

16.50

Core 30 min

17.30

Box 60 min


Och precis när man trodde att det var slut...

..gjorde Zlatan mål och Sverige har fortfarande chans att gå vidare till EM-slutspel! Jag skrattgrät och mådde helt underbart.

På onsdag är det en ny match mot Malta, en match vi alla gånger borde vinna, men jag ska verkligen inte säga för mycket. Vi vet ju hur det brukar gå när Sverige tror att matchen redan är klar. Kanske ska vi då också passa på att låta Berg få visa vad han går för från start? Han kan nog slå in några bollar om han bara får chansen.

Albanien får samma dag gärna vinna matchen mot Danmark, men det vore inte döden om våra röda vänner fick vinna för risken att vi snor åt oss deras första plats är ungefär lika med noll. Samma dag möter även Ungern och Portugal varandra. Vi hoppas på en 0-0 match eller eventuellt vinst till.. nej. Lika är det som gäller.

Mys? Ja tack!


Idag har jag varit busig och skrivit ut några artiklar på jobbet kopierade också lite. Men vad gör man inte när man är fattig och student som dessutom är i stort behov av att konsumera.

Kopierar ett par sidor.



Kärlek till de riktiga männen ♥

It's not me, It's you.

Igår vaknade jag och var på dåligt humör. Idag vet jag knappt vem jag är. Har träningsvärk i kroppen efter att igår ha tränat för första gången på säkert en månad. Och sen vara lite lätt bakis på det känns inte som en toppen kombination. Men jag kommer fint att ta en dusch och sen sätta mig på tåget till Stockholm för att gå på Tissot-föreläsningen, kommer tyvärr känna mig hel t värdelös då jag inte har läst in mig innan, har inte fått tag i boken än. Får helt enkelt ta konsekvenserna för min lathet och läsa in mig någon gång nästa vecka .

Jag och Johanna gjorde ett snabbt skobyte. Här tror jag att hon knäpper dem åt mig.

 

På kvällen cyklade jag senare hem till Martina. Hon, jag, Lois och Erika var där och drack vin och snackade lite skit. Efter några glas cyklade åkte Erika hem och vi andra cyklade ner på Stockholms för att möta upp Johanna. Martina hade ordnat så fint att vi slapp stå i kö i spöregnet. Så nice!
Hade det väldigt roligt, speciellt när vi dansade helt okontrollerat. :D

Lois, Johanna och Jag. Jag sa ju att regn gav mitt hår volym.

Men.. jag är helt värdelös. Lyckades såklart inte köra en Denise och lyckades inte så bra med något annat heller. Jag måste försöka bryta min trend och titta åt andra hållet (Ja fast inte för långt åt andra hållet). Ordentlig skärpning på den fronten snarast, och med snarast menar jag nu.

Helt suddig bild men tycker att den framhäver våran lycka på dansgolvet, ingen kan så bra dom vi.

När det bara var jag och Johanna kvar, när vi står utanför Daniel och snackar seriösa viktigheter. Springer först en råtta förbi och vi båda skriker till. Kort där efter, ungefär i fas med att Johanna har plockat upp sitt paraply och jag har börjat beklaga mig över min misär igen kommer helt plötsligt i hällregnet en indiskdvärg förbi cyklandes på en rosa barncykel med stödhjul. Det var så sjukt absurt.

Ikväll ska jag ut och äta med Daniel på Koh Phangan på söder. En av Sveriges bästa thaihak som jag rekommenderar starkt! (Kolla in menyn mm här)

I'm out, I'm closing a chapter

Mera mos.

Det har åter igen varit lite dåligt på uppdateringsfronten, men jag har uppriktigt sagt varit upptagen med skolan. Skulle läsa in fyra kapitel på en dag och det var tyngre än vad jag trodde, speciellt när man blir distraherad av andra saker.

Seriöst pluggande vid köksbordet

Efter en hel dags pluggande fick jag äntligen lite rast. Jag åkte ner till dragons deli och mötte upp fem underbara tjejer. Jag slog personligt rekord genom att trycka i mig 20 sushibitar. Hemligheten är att dricka vatten och inte cola till. Nästa gång blir det fler.

Sushi tjejer; Martina, Therese, Patricia, Johanna och Kristina


Första föreläsningen var bra. Föreläsaren var tydlig och duktig, men det var lite jobbigt att försöka hänga med och skriva samtidigt som hon pratade. Igår var det även lite enklare att hitta på campus mycket tack vare mitt fantastiska lokalsinne. Men lite läskigt är det allt. Det är så himla mycket folk och så mycket man måste fixa med.
Nu är nästan allt praktiskt klart, tre böcker saknas bara. Den ena får jag åka och köpa idag då den ska vara tills på föreläsningen på fredag och de andra två väntar jag tålmodigt på att någon ska lämna in så det blir min tur.

Ett "riktigt" campus.

Igår efter skolan var jag även och fikade med Nicole, supertrevligt! Känns skönt att känna någon stabil i storstan. Måste göras om, och en tur till Uppsala tycker jag hon kan ta :)

Ikväll blir det troligtvis säsongsinvigning av stocken för mig.
Överväger att köra en Denise.

Helt underbart fantastiskt!

Barca slår Gijon med 3-0 och dessutom får Zlatan göra sitt första mål! Guld.
(Kolla in målet här)


RSS 2.0